fbpx

Napelemes rendszerek

Kiváló minőségű, megbízható és hosszú élettartamú rendszereket biztosítunk ügyfeleink számára.

Napelemes rendszerek lakossági, vállalati vagy intézményi felhasználók számára

Már több mint 10 éve telepítünk napelemes rendszereket az egész országban. Ezen idő alatt sikerült több mint 1500 napelemes rendszert és 100 naperőművet sikeresen átadnunk, ezzel meghatározó szereplővé válni az energetikai szektorban. Az elkötelezettségünk és szakértelmünk segítségével továbbra is előremutató megoldásokat kínálunk ügyfeleinknek, hozzájárulva a fenntartható energia terjedéséhez az országban.

A napelem-rendszer telepítése jelentős befektetés, így a tervezés és kivitelezés során számos tényezőt figyelembe kell venni. Kulcsfontosságú, hogy olyan kiváló minőségű, hosszú élettartamú és magas hatékonyságú napelem modulokat és rendszerelemeket válasszon, amelyek optimálisan kihasználják a rendszer előnyeit, biztosítva ezzel a beruházás hosszú távú megtérülését. A Green Plan Energy garantálja önnek mindezt.

Teljes körű kivitelezés és ügyintézés

Akár kisebb teljesítményű lakossági, akár ipari létesítmények áramellátását biztosító nagyobb rendszerről van szó, cégünk elvégzi a teljes kivitelezést a tervezéstől a telepítésig, beleértve a szükséges engedélyek beszerzését is.

A saját gyártású tartó-szerkezetekkel biztosítjuk, hogy optimális és tartós legyen a napelemek rögzítése bármilyen tetőfelületen vagy földterületen.

A napelemes-rendszerek hatékonysága főként a napelem panelek számától függ, így a megfelelő méretű rendszer kialakításához elegendő területre van szükség, legyen az a tetőn vagy más szabadtéri területen.

Ha kérdése merül fel, örömmel állunk rendelkezésére. Tapasztalt szakértőink segítenek Önnek megtalálni a megfelelő rendszert, és válaszokat adnak minden technikai vagy egyéb jellegű kérdésre.

El tudja ezt képzelni?

Hogyha az általunk telepített napelemeket egymásra helyeznénk, akkor az építmény kétszer olyan magas lenne, mint a világ legmagasabb hegycsúcsa a Mount Everest.

200+

telepített rendszer évente

10+

éve stabilan működő és fejlődő vállalat

Green Plan Solar 

Kiváló minőségű, megbízható és hosszú élettartamú rendszereket biztosítunk ügyfeleink számára. A napelem-rendszerek tervezésétől a teljes körű kivitelezésig számíthatnak ránk partnereink. Szakembereink segítséget nyújtanak a célnak leginkább megfelelő rendszer kiválasztásában, és pályázatok útján különböző támogatási források lehívásában. A kivitelezést előre egyeztetett ütemterv szerint végezzük.

Felelősség-biztosítás 50 millió forintig!

Jó tudni, hogy cégünk 50 millió forint értékhatárig tervezői és kivitelezői felelősség-biztosítással rendelkezik, ami azt jelenti, hogy az Ön befektetése velünk még nagyobb biztonságban van.

Saját gyártású tartószerkezet

A legkedvezőbb ár-érték arányt biztosítjuk a rendszerekhez. Nemcsak azért, mert közvetlen gyári beszállítókkal rendelkezünk, hanem azért is, mert a tartószerkezeteket egyedileg tervezzük és gyártjuk az adott helyszínre. Így az általunk telepített napelemes rendszerek 100%-ban igazodnak a helyszíni körülményekhez.

Néhány jó ok arra, hogy napenergiára váltson

Energiaigényünk folyamatosan növekszik. Ugyanakkor a fosszilis tüzelőanyagok, például az olaj és a szén tartalékai csökkennek. Ennek eredménye az elektromos áram emelkedése. A napenergiára támaszkodva biztosíthatja energiaellátását a jövő számára; megújuló, környezetbarát és alacsony költségű energiaforrás. A Green Plan Energy segítségével megkezdheti saját energiatermelését.

Az általunk kialakított napelemes rendszerek segítségével nem csupán csökkentheti az energia-költségeket, hanem hosszú távú, megbízható energiaellátást is biztosíthat családjának vagy vállalkozásának. Mindeközben pedig tevékenyen védheti környezetünket is – egy út, mely a tisztább, fenntarthatóbb és pénztárcabarát energia felé vezet.

Z

Csökkenti az energia-költségeket

… mivel minden, a rendszer által előállított kilowattóra csökkenti a villanyszámlát.

Z

Környezetbarát

… mert saját napelemes rendszerével fenntartható energiát termel, csökkentve a CO2- és egyéb károsanyag-kibocsátást. Napenergia-termelőként védi a környezetet, kíméli az erőforrásokat és védi a jövőt saját maga és a következő generációk számára.

Z

Megtérülő befektetés

… a napenergiából származó elektromos áramért Önnek nem kell fizetni, ráadásul a megtermelt és fel nem használt elektromos áramot a rendszer betáplálja a helyi áramszolgáltató hálózatába, amiért a szolgáltató fizet. Így akár le is nullázhatja a villanyszámlát.

Z

Függetlenség

… mert a napból származó energia korlátlan és mindenki számára elérhető.

Z

Növeli az ingatlan értékét

… mivel a napelemes rendszerrel ellátott energiatakarékos ingatlanok magasabb áron eladhatók, és az ilyen ingatlanokra egyre nagyobb a kereslet.

Napelem modulok

A napelemes rendszerek frontvonalában működő panelek, amelyek a napfényből elektromos áramot (egyenáramot) állítanak elő. Fontos, hogy jó minőségű és hosszú élettartamú modulok kerüljenek a rendszerbe, hiszen csak ezzel biztosíthatja a rendszer megbízható működését.

Az általunk telepített rendszerekben kizárólag olyan napelem paneleket alkalmazunk, melyek minden tekintetben megfelelnek a szigorú elvárásoknak és követelményeknek. Ezekre a panelekre mind termékgaranciát, mind teljesítménygaranciát vállalunk.

ASTRONERGY

Az Astronergy vállalat, a Chint Csoport tagjaként 2006-ban alakult, és a napelemek gyártására specializálódott. Jelenleg 30 gigawatt kapacitással rendelkezik, és stabilan szerepel a TIER1 listán, ami a napelemgyártók rangsorát jelenti. Az Astronergy napelemei 2020-ban a PVTECH rangsorában a legjobban teljesítők közé kerültek.

Az Astronergy napelemei gyártásakor kiemelkedő figyelmet szentelnek a minőségnek, hogy a termékek tökéletesen működjenek. Az elsődleges céljuk az, hogy termékeik kiemelkedő teljesítményt, hatékonyságot, megbízhatóságot és esztétikus megjelenést nyújtsanak. A vállalat széles termékskálával rendelkezik, amely lehetővé teszi számukra, hogy különféle ügyfelek eltérő alkalmazási igényeit különböző környezeti feltételek mellett is kielégítsék.

JINKO SOLAR

A JinkoSolar globálisan aktív vállalatként már több mint 180 országban és régióban jelen van, és több mint 3000 ügyfelet szolgál ki. A cég hosszú évek óta megőrzi vezető pozícióját a napelem modulok szállításában, és az összesített modul szállítások 2023 első felére már meghaladják a 165 GW-ot. A JinkoSolar nemcsak piacvezető, hanem az iparág véleményvezérének is számít több fontos nemzetközi fórumon.

A Jinko Solar panelei kiváló hatékonysággal működnek, megbízhatóak és hosszú élettartamúak, valamint kevés karbantartást igényelnek. Nemzetközileg elismert tanúsítványokkal rendelkeznek, és mindemellett rendkívül elkötelezettek a környezetvédelem iránt. A Jinko Solar napelemeket minőségi anyagokból gyártják, így megbízható és fenntartható energiaforrásokat kínálnak.

JA SOLAR

A JA Solar az 2005-ös alapítása óta lenyűgöző fejlődésen ment keresztül. Mindössze 5 év alatt a piacvezetők közé került, és ma már megszilárdította helyét a világ öt legnagyobb napelem gyártója között. Azáltal, hogy napelemeket értékesít és komoly projekteket vállal 135 országban és régióban, a vállalat globális pozíciója megkérdőjelezhetetlen.

Évente nem kevesebb, mint 25 GW kapacitásnak megfelelő napelem cella kerül ki a JA Solar gyártósorairól. Ahogyan más vezető gyártók is, a JA Solar is főként a félcellás, monokristályos napelem panelek gyártására összpontosít.

LONGI

A LONGi Solar mono PERC technológiájú napeleme magasabb hatásfokú, energiasűrűségű és energiahozamú, mint a hasonló poli technológiájú napelemek. Jobban teljesít alacsony fényintenzitás és magas környezeti hőmérséklet mellett. Lassabb a teljesítmény-degradációja, ezáltal a LONGi kedvezőbb teljesítmény garanciát vállal, mint ami az iparágban elterjedt.

A magasabb hatásfoknak és energiasűrűségnek köszönhetően a LONGi napelemekkel épített rendszereknek kisebb a helyigénye, és alacsonyabb a tartószerkezeti és villanyszerelési anyagköltsége, ezzel a legjobb fajlagos költségű energia megoldás a piacon. A LONGi napelemek minőségét a több mint 50 lépésből álló ellenőrzési rendszer biztosítja.

RISEN

A vállalat 1986 óta gyárt napelemeket. A Risen Solar a folyamatos újításokra, fejlesztésekre nagy hangsúlyt fektet, ezáltal az egyik legmegbízhatóbbak a napelemes piacon. A RISEN legújabb újítása a kétoldalas napelem melyek a BMDG széria tagjai és többféle teljesítményben elérhetőek. Fő előnye földi tartószerkezetre való telepítéskor mutatkozik, hiszen a panel így mindkettő oldalon képes energiát előállítani a napból ezzel is növelve hatékonyságát.

Inverterek

Az inverter az egyik legfontosabb eleme a rendszernek, hiszen ez az eszköz alakítja át a napelemek által megtermelt egyenáramot váltóárammá, ezen felül több egyéb funkciója is van, például optimalizálja a napelemek teljesítményét, valamint visszatáplálja a megtermelt, de fel nem használt elektromos áramot . Tulajdonképpen az inverter a napelemes rendszer központi egysége. Fontos, hogy jó minőségű és megbízható inverter kerüljön a rendszerbe, hiszen csak ezzel biztosítható hosszútávon a folyamatos, probléma-mentes működés.

Az inverter lehet egyfázisú vagy háromfázisú. Az adott létesítmény hálózati csatlakozása alapján meghatározhatjuk, hogy melyik kerüljön beépítésre. Egyfázisú csatlakozás esetén természetesen csak az egyfázisú inverter használható.

A Green Plan több gyártó invertereit használja, ezek mind kiváló minőségűek és megbízható teljesítményt nyújtanak. A leggyakrabban használt inverter márkák és típusok: Huawei, Fronius, SolarEdge és SunGrow. Az, hogy melyik kerüljön a napelemes rendszerbe, több tényezőtől függ. Ilyen például a rendszer kívánt mérete (teljesítménye), a létesítmény elektromos-hálózatának kialakítása és persze a megrendelő pénzügyi kerete.

Biztonság és védelem

Ha napelemes rendszer telepítésén gondolkodik, nem szabad megfeledkezni a különböző biztonsági elemekről sem. Ezek a túlfeszültség-védelmi, tűzvédelmi és villám-védelmi berendezések és eszközök, amelyek a rendszert védik az előbb felsorolt külső hatásoktól és biztosítják a napelemes rendszer megfelelő működését.

A túlfeszültség- és villám-védelemhez a Weidmüller által gyártott VARITECTOR modulokat használjuk, amelyek 75 V és 1500 V közötti feszültség-határértékű villám- és túlfeszültség-védelmet biztosítanak a károsodások és üzemkiesések elkerülése érdekében.

A másik fontos biztonsági faktor a tűzvédelem, bár erre sokszor nem is gondolnak ügyfeleink, amikor a napelemes rendszer beruházási költségeit tervezik. Bizonyos esetekben szükséges vagy kifejezetten kötelező a tűzvédelmi leválasztó kapcsolók beépítése a rendszerbe. Ilyen eset például ha az épületen belüli DC kábel nyomvonal hossza több mint 5 m vagy áthalad egynél több emeleten, idegen tulajdonon, bérleményen vagy tűzszakaszon, illetve ha az épületen kívüli DC kábel nyomvonal hossza több mint 10 m az inverterig. Ezen kívül van még számos egyéb kritérium, amelyekről szakértő kollégáinkkal tud egyeztetni.

Cégünk a SANTON tűzvédelmi leválasztó kapcsolóit használja a napelemes rendszereknél, amely kiváló minőségű és hosszú távon, megbízhatóan működik.

ESS technológia

Az ESS technológia (Energy Saver System) olyan berendezés alkalmazását jelenti, amely képes tárolni a napelemes rendszer által nappal megtermelt elektromos áramot, vagyis röviden úgy működik, mint egy akkumulátor. A ma még drágának mondható eszközökkel biztosíthatjuk, hogy akár az éjszakai áram-fogyasztás teljes egészét ezekről az akkumulátorokról biztosítsuk, így a hálózati áram-szolgáltatótól még kevesebb áramot kell vásárolni, illetve bizonyos esetekben egyáltalán nem kell.

Az otthonokban és egyéb létesítményekben alkalmazható nagy teljesítményű akkumulátorok piacán jelenleg bíztató folyamatokat láthatunk. Az egyre jobb berendezések ára folyamatosan csökkenő tendenciát mutat, és egyre több gyártó kapcsolódik be a piac ezen szegmensébe. Ezek a vállalatok főleg elektromos autók számára gyártanak akkumulátorokat, de kínálatukban egyre több háztartási vagy akár ipari felhasználásra készült energia-tároló rendszereket is találhatunk.

Egy ilyen eszköz beépítése a napelemes rendszerbe azt is jelentheti, hogy a beruházás gyorsabban megtérül, persze ez függ az akkumulátor árától is. Amennyiben ilyen energia-tároló eszközt szeretne hozzákapcsolni a tervezett vagy már működő napelemes rendszeréhez, vegye fel velünk a kapcsolatot.

Kivitelezés 4 egyszerű lépésben

Készen áll arra, hogy napelem-rendszerrel korszerűsítse és kiegészítse otthona vagy egyéb létesítménye energia-ellátását? Nézzük, hogyan történik a projekt megvalósítása lépésről lépésre.

Adat-egyeztetés, árajánlat

Miután Ön kitöltötte az ajánlat-kérő adatlapot, elkezdődik az egyeztetés. Az ajánlathoz és a kivitelezéshez minden légyenes információt be kell kérnünk, hogy a lehető legjobb rendszert tudjuk az adott helyszínre tervezni.

Egy saját fejlesztésű szofvter segítségével pontosan ki tudjuk számolni a szükséges alapanyagok mennyiségét és a rendszer egyéb paramétereit.

Ügyintézés - engedélyek - bejelentések

A helyi áramszolgáltatóhoz benyújtjuk az igény-bejelentést, melyet követően megkapjuk tőlük az MGT-t (műszaki gazdasági tájékoztatót). Az ebben szereplő összes technikai feltételt biztosítani kell, mert csak így lehet megvalósítani a napelemes projektet.

Az MGT-ben leírtakkal összhangban „csatlakozási terv-dokumentációt” készítünk, amelyet benyújtunk az áramszolgáltatóhoz jóváhagyásra. Ha mindent rendben találnak, indulhat a kivitelezés.

Kivitelezés - telepítés

Az előre egyeztetett és ütemezett időpontban a kivitelező csapat megkezdi a munkát a helyszínen. Fontos, hogy az épület meglévő villamos-hálózatához és a helyi viszonyokhoz leginkább passzoló rendszer-elemeket használjuk, mert csak így lehet biztosítani a megbízható működést hosszú távon is.

Kisebb teljesítményű lakossági napelemes rendszerek esetén a munkát általában egy nap alatt elvégezzük.

A rendszer átadása

Átadás-átvételi jegyzőkönyvet készítünk, bemutatjuk és teszteljük a rendszer működését. A „kivitelezői készre-jelentés” valamint a „csatlakozási terv-dokumentáció” benyújtásra kerül az áramszolgáltatóhoz, és igényeljük az új „ad-vesz” mérőórát.

A napelemes rendszert csak azt követően lehet használni élesben, miután a mérőóra cseréje megtörtént.

Tudásbázis

Mi az a napelemes rendszer?

A napelemes rendszer segítségével a napfényből elektromos áramot állíthatunk elő, amelyet szabadon felhasználhatunk otthonunkban és egyéb létesítményekben. A napelem panelek a napfényből (elektromágneses sugárzásból) egyenáramot generálnak, amelyet a rendszerbe épített speciális eszköz, az inverter váltakozó árammá alakít.

Miért éri meg napelemes rendszert telepíteni?

A napelemes rendszer által előállított elektromos áram egy részét felhasználjuk, a maradékot pedig betápláljuk az áramszolgáltató hálózatába. Amikor a napelemek nem termelnek áramot, a villamos energiát továbbra is az áramszolgáltatótól „vásároljuk”, de mivel éves szinten legalább annyi áramot juttatunk be a hálózatba, mint amennyit onnan felhasználunk, optimális esetben egyáltalán nem kell villanyszámlát fizetni.

A korábban luxusnak számító technológia ma már bárki számára elérhető. Egy kisebb befektetéssel hosszú távon biztosíthatjuk a háztartás ellátásához szükséges megújuló energiát. Ráadásul a befektetés néhány éven belül megtérül.

A napelemes rendszer legfontosabb részei

Napelem panelek és tartószerkezet, amelyek a vevő kérése szerint akár a tetőre, akár a földre is elhelyezhetőek.

Inverter: ez az eszköz alakítja át a napelemek által termelt egyenáramot az elektromos eszközök működéséhez szükséges váltóárammá. Ezen kívül az inverter feladata, hogy a lehető legtöbb energiát nyerje ki a napelemekből, biztosítva ezzel a maximális hatékonyságot. Az inverternek biztonsági funkciója is van: ha például az áramszolgáltató az utcában lekapcsolja az áramot karbantartás miatt, akkor az inverter is megszakítja a kapcsolatot a napelem-rendszer és a külső hálózat között, így a karbantartók biztonságban elvégezhetik a feladatukat.

Egyéb biztonsági eszközök: a napelemes rendszer fontos részét képezik a túlfeszültség- és villám-védelmi, valamint tűzvédelmi berendezések és eszközök, amelyek biztosítják a rendszer megbízható működését.

Kábelek és kapcsolók: a napelemek és az inverter között speciális, egyenáram vezetésére alkalmas kábelek, úgynevezett szolár kábelek vannak. Az invertert és a ház elektromos hálózatát pedig hagyományos elektromos kábelek kötik össze.

Mekkora napelemes rendszerre van Önnek szüksége?

A kérdés megválaszolásához elsősorban azt kell tudni, hogy mekkora az adott ingatlan havi átlagos áram-fogyasztása. Ezen kívül nem mindegy, hogy hova kerülnek a napelemek: ferde tetőre, lapostetőre vagy esetleg talajra, illetve milyen a tető fedőanyaga, tájolása és ferde tető esetén annak dőlés-szöge.
Szintén fontos szempont, hogy hol van az adott ingatlan és hogy vannak-e egyéb, a napsütéses órák számát befolyásoló környezeti tényezők. A geo-lokáció alapján szerencsére elég megbízható adatok állnak rendelkezésre az átlagos napsütéses órák számát illetően, és még kisebb régiókon belül is láthatunk eltérő értékeket.

Kérjen ajánlatot

Töltse ki és küldje el ajánlat-kérő űrlapot és mi pontosan megmondjuk, hogy mekkora teljesítményű napelemes rendszert érdemes választania.