Napelemes rendszerek

Kiváló minőségű, megbízható és hosszú élettartamú rendszereket biztosítunk ügyfeleink számára.

Napelemes rendszerek lakossági, vállalati vagy intézményi felhasználók számára

Több mint 10 éve telepítünk napelemes rendszereket az ország egész területén. Az eddig átadott több mint 1500 napelem-rendszerrel és több mint 100 naperőmű építésével cégünk meghatározó szereplője az energetikai szektornak.

Egy napelem-rendszer telepítése nem kis beruházás, ezért sok szempontot érdemes figyelembe venni a tervezésnél és kivitelezésnél. Fontos, hogy magas minőségű, hosszú élettartamú és nagy hatékonyságú napelem modulok és egyéb rendszer-elemek kerüljenek beépítésre, hiszen ezzel tudja maximálisan kiaknázni a jól működő rendszer előnyeit és biztosítani a beruházás megtérülését. A Green Plan Energy ezt nyújtja Önnek.

Teljes körű kivitelezés és ügyintézés

Akár kisebb teljesítményű lakossági, akár ipari létesítmények áramellátását biztosító nagyobb rendszerről van szó, cégünk elvégzi a teljes kivitelezést a tervezéstől a telepítésig, beleértve a szükséges engedélyek beszerzését is.

A saját gyártású tartó-szerkezetekkel biztosítjuk, hogy optimális és tartós legyen a napelemek rögzítése bármilyen tetőfelületen.

Fontos, hogy a napelem-rendszer teljesítményét elsősorban a napelem panelek száma határozza meg, ezért a megfelelő méretű rendszer kiépítéséhez elegendő felület szükséges vagy a tetőn vagy egyéb kültéri szabad területen.

Ha kérdése van, forduljon hozzánk bizalommal. Szakértő kollégáink segítenek Önnek a megfelelő rendszer kiválasztásában, és megfelelő választ adnak minden technikai vagy egyéb jellegű kérdésre.

200+

telepített rendszer évente

10+

éve stabilan működő és fejlődő vállalat

Green Plan Solar 

Kiváló minőségű, megbízható és hosszú élettartamú rendszereket biztosítunk ügyfeleink számára. A napelem-rendszerek tervezésétől a teljes körű kivitelezésig számíthatnak ránk partnereink. Szakembereink segítséget nyújtanak a célnak leginkább megfelelő rendszer kiválasztásában, és pályázatok útján különböző támogatási források lehívásában. A kivitelezést előre egyeztetett ütemterv szerint végezzük.

Felelősség-biztosítás 50 millió forintig!

Jó tudni, hogy cégünk 50 millió forint értékhatárig tervezői és kivitelezői felelősség-biztosítással rendelkezik, ami azt jelenti, hogy az Ön befektetése velünk még nagyobb biztonságban van.

Saját gyártású tartószerkezet

A legkedvezőbb ár-érték arányt biztosítjuk a rendszerekhez. Nemcsak azért, mert közvetlen gyári beszállítókkal rendelkezünk, hanem azért is, mert a tartószerkezeteket egyedileg tervezzük és gyártjuk az adott helyszínre. Így az általunk telepített napelemes rendszerek 100%-ban igazodnak a helyszíni körülményekhez.

Néhány jó ok arra, hogy napenergiára váltson

Energiaigényünk folyamatosan növekszik. Ugyanakkor a fosszilis tüzelőanyagok, például az olaj és a szén tartalékai csökkennek. Ennek eredménye az elektromos áram emelkedése. A napenergiára támaszkodva biztosíthatja energiaellátását a jövő számára; megújuló, környezetbarát és alacsony költségű energiaforrás. A Green Plan Energy segítségével megkezdheti saját energiatermelését.

Az általunk telepített napelemes rendszerrel csökkentheti az energia-költségeit, hosszú távú energiaellátást biztosíthat családjának vagy vállalkozásának és védheti a környezetet – ez az út a tiszta, fenntartható és megfizethető energia.

Z

Csökkenti az energia-költségeket

… mivel minden, a rendszer által előállított kilowattóra csökkenti a villanyszámlát.

Z

Környezetbarát

… mert saját napelemes rendszerével fenntartható energiát termel, csökkentve a CO2- és egyéb károsanyag-kibocsátást. Napenergia-termelőként védi a környezetet, kíméli az erőforrásokat és védi a jövőt saját maga és a következő generációk számára.

Z

Megtérülő befektetés

… a napenergiából származó elektromos áramért Önnek nem kell fizetni, ráadásul a megtermelt és fel nem használt elektromos áramot a rendszer betáplálja a helyi áramszolgáltató hálózatába, amiért a szolgáltató fizet. Így akár le is nullázhatja a villanyszámlát.

Z

Függetlenség

… mert a napból származó energia korlátlan és mindenki számára elérhető.

Z

Növeli az ingatlan értékét

… mivel a napelemes rendszerrel ellátott energiatakarékos ingatlanok magasabb áron eladhatók, és az ilyen ingatlanokra egyre nagyobb a kereslet.

Napelem modulok

A napelemes rendszerek frontvonalában működő panelek, amelyek a napfényből elektromos áramot (egyenáramot) állítanak elő. Fontos, hogy jó minőségű és hosszú élettartamú modulok kerüljenek a rendszerbe, hiszen csak ezzel biztosíthatja a rendszer megbízható működését.

Mi a Green Plan Energy Kft.-nél kizárólag olyan paneleket használunk a rendszerekhez, amelyek mindenben megfelelnek az elvárásoknak és a szigorú követelményeknek. Ezekre a modulokra termék-garanciát és teljesímény-garanciát egyaránt vállalunk.

GP Solar

A GP Solar napelem panel saját márkás termékünk, amely többféle kivitelben kapható. A PERC technológiával előállított monokristályos modul ideális választás nagy kiterjedésű, földi erőművekhez és családi házakhoz egyaránt. A GP Solar panelek kiváló minőségű anyagok felhasználásával készültek, hogy tartósak legyenek zord időjárási viszonyok között is. A nagy hatékonyságú modulok a lehető legjobb teljesítményt nyújtják még gyenge fényviszonyok mellett is.

LG Solar

Cégünk az LG kimelt partnere a napelem modulok hazai piacán. Rendkívül biztonságos – az LG legalább kétszeres intenzitással teszteli a moduljait a nemzetközi szabványokhoz képest. Az LG napelemekre vonatkozó 25 éves teljesítménygarancia sokkal magasabb értéket mutat, mint az iparági átlag.

Az LG napelemek teljesítménye (Wp) jelentősen meghaladja a hagyományos poly vagy mono modulokét. Így sok ezer kilowattórányi tiszta napenergiát állíthat elő az elkövetkezendő 25 évben.

Q Cells

Az intenzív kutatás – fejlesztés, az első osztályú anyagok és a szigorú minőségi követelmények garantálják a panelek biztonságos működését és a kimagasló teljesítményt minden időjárási körülmények között.

Szigorú tesztelési kritériumok és fejlett technológiák, például a Hot-Spot Protect és a Q CELLS Anti PID technológia garantálják a problémamentes és a hosszú távon megbízható működést. A Q CELLS szolár modulok kialakítása nemcsak esztétikai szempontból előnyös, hanem a maximális és hosszú távú hatékonyság, stabilitás és biztonság érdekében is optimalizáltak.

LONGI

A LONGi Solar mono PERC technológiájú napeleme magasabb hatásfokú, energiasűrűségű és energiahozamú, mint a hasonló poli technológiájú napelemek. Jobban teljesít alacsony fényintenzitás és magas környezeti hőmérséklet mellett. Lassabb a teljesítmény-degradációja, ezáltal a LONGi kedvezőbb teljesítmény garanciát vállal, mint ami az iparágban elterjedt.

A magasabb hatásfoknak és energiasűrűségnek köszönhetően a LONGi napelemekkel épített rendszereknek kisebb a helyigénye, és alacsonyabb a tartószerkezeti és villanyszerelési anyagköltsége, ezzel a legjobb fajlagos költségű energia megoldás a piacon. A LONGi napelemek minőségét a több mint 50 lépésből álló ellenőrzési rendszer biztosítja.

RISEN

A vállalat 1986 óta gyárt napelemeket. A Risen Solar a folyamatos újításokra, fejlesztésekre nagy hangsúlyt fektet, ezáltal az egyik legmegbízhatóbbak a napelemes piacon. A RISEN legújabb újítása a kétoldalas napelem melyek a BMDG széria tagjai és többféle teljesítményben elérhetőek. Fő előnye földi tartószerkezetre való telepítéskor mutatkozik, hiszen a panel így mindkettő oldalon képes energiát előállítani a napból ezzel is növelve hatékonyságát.

Inverterek

Az inverter az egyik legfontosabb eleme a rendszernek, hiszen ez az eszköz alakítja át a napelemek által megtermelt egyenáramot váltóárammá, ezen felül több egyéb funkciója is van, például optimalizálja a napelemek teljesítményét, valamint visszatáplálja a megtermelt, de fel nem használt elektromos áramot . Tulajdonképpen az inverter a napelemes rendszer központi egysége. Fontos, hogy jó minőségű és megbízható inverter kerüljön a rendszerbe, hiszen csak ezzel biztosítható hosszútávon a folyamatos, probléma-mentes működés.

Az inverter lehet egyfázisú vagy háromfázisú. Az adott létesítmény hálózati csatlakozása alapján meghatározhatjuk, hogy melyik kerüljön beépítésre. Egyfázisú csatlakozás esetén természetesen csak az egyfázisú inverter használható.

A Green Plan több gyártó invertereit használja, ezek mind kiváló minőségűek és megbízható teljesítményt nyújtanak. A leggyakrabban használt inverter márkák és típusok: Huawei, Fronius, SolarEdge és SunGrow. Az, hogy melyik kerüljön a napelemes rendszerbe, több tényezőtől függ. Ilyen például a rendszer kívánt mérete (teljesítménye), a létesítmény elektromos-hálózatának kialakítása és persze a megrendelő pénzügyi kerete.

Biztonság és védelem

Ha napelemes rendszer telepítésén gondolkodik, nem szabad megfeledkezni a különböző biztonsági elemekről sem. Ezek a túlfeszültség-védelmi, tűzvédelmi és villám-védelmi berendezések és eszközök, amelyek a rendszert védik az előbb felsorolt külső hatásoktól és biztosítják a napelemes rendszer megfelelő működését.

A túlfeszültség- és villám-védelemhez a Weidmüller által gyártott VARITECTOR modulokat használjuk, amelyek 75 V és 1500 V közötti feszültség-határértékű villám- és túlfeszültség-védelmet biztosítanak a károsodások és üzemkiesések elkerülése érdekében.

A másik fontos biztonsági faktor a tűzvédelem, bár erre sokszor nem is gondolnak ügyfeleink, amikor a napelemes rendszer beruházási költségeit tervezik. Bizonyos esetekben szükséges vagy kifejezetten kötelező a tűzvédelmi leválasztó kapcsolók beépítése a rendszerbe. Ilyen eset például ha az épületen belüli DC kábel nyomvonal hossza több mint 5 m vagy áthalad egynél több emeleten, idegen tulajdonon, bérleményen vagy tűzszakaszon, illetve ha az épületen kívüli DC kábel nyomvonal hossza több mint 10 m az inverterig. Ezen kívül van még számos egyéb kritérium, amelyekről szakértő kollégáinkkal tud egyeztetni.

Cégünk a SANTON tűzvédelmi leválasztó kapcsolóit használja a napelemes rendszereknél, amely kiváló minőségű és hosszú távon, megbízhatóan működik.

ESS technológia

Az ESS technológia (Energy Saver System) olyan berendezés alkalmazását jelenti, amely képes tárolni a napelemes rendszer által nappal megtermelt elektromos áramot, vagyis röviden úgy működik, mint egy akkumulátor. A ma még drágának mondható eszközökkel biztosíthatjuk, hogy akár az éjszakai áram-fogyasztás teljes egészét ezekről az akkumulátorokról biztosítsuk, így a hálózati áram-szolgáltatótól még kevesebb áramot kell vásárolni, illetve bizonyos esetekben egyáltalán nem kell.

Az otthonokban és egyéb létesítményekben alkalmazható nagy teljesítményű akkumulátorok piacán jelenleg bíztató folyamatokat láthatunk. Az egyre jobb berendezések ára folyamatosan csökkenő tendenciát mutat, és egyre több gyártó kapcsolódik be a piac ezen szegmensébe. Ezek a vállalatok főleg elektromos autók számára gyártanak akkumulátorokat, de kínálatukban egyre több háztartási vagy akár ipari felhasználásra készült energia-tároló rendszereket is találhatunk.

Egy ilyen eszköz beépítése a napelemes rendszerbe azt is jelentheti, hogy a beruházás gyorsabban megtérül, persze ez függ az akkumulátor árától is. Amennyiben ilyen energia-tároló eszközt szeretne hozzákapcsolni a tervezett vagy már működő napelemes rendszeréhez, vegye fel velünk a kapcsolatot.

Kivitelezés 4 egyszerű lépésben

Készen áll arra, hogy napelem-rendszerrel korszerűsítse és kiegészítse otthona vagy egyéb létesítménye energia-ellátását? Nézzük, hogyan történik a projekt megvalósítása lépésről lépésre.

Adat-egyeztetés, árajánlat

Miután Ön kitöltötte az ajánlat-kérő adatlapot, elkezdődik az egyeztetés. Az ajánlathoz és a kivitelezéshez minden légyenes információt be kell kérnünk, hogy a lehető legjobb rendszert tudjuk az adott helyszínre tervezni.

Egy saját fejlesztésű szofvter segítségével pontosan ki tudjuk számolni a szükséges alapanyagok mennyiségét és a rendszer egyéb paramétereit.

Ügyintézés - engedélyek - bejelentések

A helyi áramszolgáltatóhoz benyújtjuk az igény-bejelentést, melyet követően megkapjuk tőlük az MGT-t (műszaki gazdasági tájékoztatót). Az ebben szereplő összes technikai feltételt biztosítani kell, mert csak így lehet megvalósítani a napelemes projektet.

Az MGT-ben leírtakkal összhangban “csatlakozási terv-dokumentációt” készítünk, amelyet benyújtunk az áramszolgáltatóhoz jóváhagyásra. Ha mindent rendben találnak, indulhat a kivitelezés.

Kivitelezés - telepítés

Az előre egyeztetett és ütemezett időpontban a kivitelező csapat megkezdi a munkát a helyszínen. Fontos, hogy az épület meglévő villamos-hálózatához és a helyi viszonyokhoz leginkább passzoló rendszer-elemeket használjuk, mert csak így lehet biztosítani a megbízható működést hosszú távon is.

Kisebb teljesítményű lakossági napelemes rendszerek esetén a munkát általában egy nap alatt elvégezzük.

A rendszer átadása

Átadás-átvételi jegyzőkönyvet készítünk, bemutatjuk és teszteljük a rendszer működését. A “kivitelezői készre-jelentés” valamint a “csatlakozási terv-dokumentáció” benyújtásra kerül az áramszolgáltatóhoz, és igényeljük az új “ad-vesz” mérőórát.

A napelemes rendszert csak azt követően lehet használni élesben, miután a mérőóra cseréje megtörtént.

Tudásbázis

Mi az a napelemes rendszer?

A napelemes rendszer segítségével a napfényből elektromos áramot állíthatunk elő, amelyet szabadon felhasználhatunk otthonunkban és egyéb létesítményekben. A napelem panelek a napfényből (elektromágneses sugárzásból) egyenáramot generálnak, amelyet a rendszerbe épített speciális eszköz, az inverter váltakozó árammá alakít.

Miért éri meg napelemes rendszert telepíteni?

A napelemes rendszer által előállított elektromos áram egy részét felhasználjuk, a maradékot pedig betápláljuk az áramszolgáltató hálózatába. Amikor a napelemek nem termelnek áramot, a villamos energiát továbbra is az áramszolgáltatótól “vásároljuk”, de mivel éves szinten legalább annyi áramot juttatunk be a hálózatba, mint amennyit onnan felhasználunk, optimális esetben egyáltalán nem kell villanyszámlát fizetni.

A korábban luxusnak számító technológia ma már bárki számára elérhető. Egy kisebb befektetéssel hosszú távon biztosíthatjuk a háztartás ellátásához szükséges megújuló energiát. Ráadásul a befektetés néhány éven belül megtérül.

A napelemes rendszer legfontosabb részei

Napelem panelek és tartószerkezet, amelyek általában a tetőre kerülnek.

Inverter: ez az eszköz alakítja át a napelemek által termelt egyenáramot az elektromos eszközök működéséhez szükséges váltóárammá. Ezen kívül az inverter feladata, hogy a lehető legtöbb energiát nyerje ki a napelemekből, biztosítva ezzel a maximális hatékonyságot. Az inverternek biztonsági funkciója is van: ha például az áramszolgáltató az utcában lekapcsolja az áramot karbantartás miatt, akkor az inverter is megszakítja a kapcsolatot a napelem-rendszer és a külső hálózat között, így a karbantartók biztonságban elvégezhetik a feladatukat.

Egyéb biztonsági eszközök: a napelemes rendszer fontos részét képezik a túlfeszültség- és villám-védelmi, valamint tűzvédelmi berendezések és eszközök, amelyek biztosítják a rendszer megbízható működését.

Kábelek és kapcsolók: a napelemek és az inverter között speciális, egyenáram vezetésére alkalmas kábelek, úgynevezett szolár kábelek vannak. Az invertert és a ház elektromos hálózatát pedig hagyományos elektromos kábelek kötik össze.

Mekkora napelemes rendszerre van Önnek szüksége?

A kérdés megválaszolásához elsősorban azt kell tudni, hogy mekkora az adott ingatlan havi átlagos áram-fogyasztása. Ezen kívül nem mindegy, hogy hova kerülnek a napelemek: ferde tetőre, lapostetőre vagy esetleg talajra, illetve milyen a tető fedőanyaga, tájolása és ferde tető esetén annak dőlés-szöge.
Szintén fontos szempont, hogy hol van az adott ingatlan és hogy vannak-e egyéb, a napsütéses órák számát befolyásoló környezeti tényezők. A geo-lokáció alapján szerencsére elég megbízható adatok állnak rendelkezésre az átlagos napsütéses órák számát illetően, és még kisebb régiókon belül is láthatunk eltérő értékeket.

Kérjen ajánlatot

Töltse ki és küldje el ajánlat-kérő űrlapot és mi pontosan megmondjuk, hogy mekkora teljesítményű napelemes rendszert érdemes választania.